Orgelconcert Marco den Toom

Datum: zaterdag 25 augustus
Aanvangstijd: 19.30

Orgelconcert Marco den Toom

10,00
in winkelwagen

Donna Adkins 1940*  

Introduction Choral ‘Glorify Thy Name’ 
Bewerking door Marco den Toom

 

Gordon Young 1919 – 1998

                - Cathedral Suite
          - Praeludium
         - Allemande
- Aria
        - Rigaudon
          - Sarabande
      - Toccata

 

Giulio Caccini  1551 – 1618    

Meditazione

 

César Franck  1822 – 1890

Troisième Choral en la mineur

 

Alexandre Guilmant  1837 – 1911

Deuxième Méditation opus 20

 

Camille Saint-Saëns  1835 – 1921

Final uit Troisième Symphonie opus 78 
Transcription pour Grand Orgue par Marco den Toom

 

Marco den Toom  1978*

Koraalfinale

 

Biografie

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel - en zijn missie dit instrument te populariseren - heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Als vaste organist is hij o.a. verbonden aan het Kamper Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden', 'Vox Jubilans' uit Waddinxveen, Jong Urker Mannenkoor 'Soli Deo Gloria' en jongerenkoor 'Jigdaljahu' uit Barendrecht. Met collega André van Vliet vormt hij een inspirerend orgelduo waarmee op ludieke wijze een brug wordt geslagen tussen klassiek en populair. Daarnaast is hij dirigent van de christelijke gemengde zangvereniging ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. 

Ook als componist heeft hij zijn sporen verdiend. Zo componeerde hij onder meer twee grote oratoria voor koor, solisten, orgel en orkest (‘Jezus op aarde’ (2007) en ‘Jozef’ (2015)). Voor orgel schreef hij onder meer een ‘Koraalboek bij de Psalmen’ (300 pagina’s, 2011) en de Toccata Ruisseau (2012). Deze, en andere werken van zijn hand, werden uitgegeven bij zijn eigen bladmuziekuitgeverij, Con Passione. Met deze uitgeverij stimuleert hij tevens gerespecteerde collega’s tot het schrijven van romantische koraalmuziek. Van zijn spel als organist verschenen solo-albums vanuit onder meer Kampen (Bovenkerk), Den Haag (Evangelisch-Lutherse Kerk), Gouda (Sint Jan), Dudelange (Saint-Martin), Kevelaer (Mariabasilika) en Parijs (Saint-Eustache). 

Meer informatie is te vinden op www.marcodentoom.nl.