Minne Veldman Feestconcert op Tweede Kerstdag

Datum: Woensdag 26 december
Aanvangstijd: 19:30

Minne Veldman Feestconcert op Tweede Kerstdag

10,00
in winkelwagen

Feike Asma 1912-1984

Kerstsuite

- ‘O hoe heerlijk, hoe begeerlijk’
- ‘O Kindeke klein’
- ‘Dit is de dag die God ons schenkt’

 

Johann Sebastian Bach 1685-1750

- ‘Wie soll ich dich empfangen’ uit Cantate BWV 95
- ‘Jauchzet, frohlocket’ uit Cantate I van het Weihnachts-Oratorium BWV 248

Arrangementen voor orgel door Lennart Morée

 

Max Reger 1873-1916

- Benedictus uit Zwölf Stücke opus 59
- Introduktion und Passacaglia in d-moll

 

Willem Hendrik Zwart 1925-1997

Variaties over “Er is een Kindeke geboren op aard“

 

Camille Saint-Saëns 1835-1921

Fantaisie en mi bémol majeur

 

Léon Boëllmann 1862-1897

Ronde Française opus 37
Transcription pour Grand Orgue par Gaston Choisnel

 

Charles-Marie Widor  1844-1937

La Sixième Symphonie en sol mineur opus 42 no.2
- Allegro

 

Minne Veldman 1980*

Koraalfinale

 

Biografie

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (23 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest. nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. Daarnaast organiseert hij jaarlijks enkele ‘grote’ orgelconcerten met avondvullende programma’s op toplocaties
(www.orgelconcertenminneveldman.nl).

In 2019 hoopt Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist te vieren met een jubileumtour door Nederland en een orgeltrip naar Parijs. Meer informatie over Minne en zijn werk is te vinden op www.minneveldman.nl.