Minne Veldman - 26 dec

  Minne Veldman - Urk

  Datum: Dinsdag 26 december 2017
  Aanvangstijd: 19:30 uur

  Minne Veldman - 26 dec

  10,00
  in winkelwagen

  Feestconcert op 2e Kerstdag

  Herman van Vliet 1941*
  Melodiebewerking “Daar ruist langs de wolken”
  Hommage aan Feike Asma

  Claude-Bénigne Balbastre 1727-1799
  “Quand Jesus naquit à Noël”
  (uit Première Suite de Noëls, 6ème Noël)

  Johann Sebastian Bach 1685-1750 
  Passacaglia en Fuga in c-moll, BWV 582

  Feike Asma 1912-1984
  Fantasie “Hoor, de eng’len zingen d’ eer”

  Théodore Dubois 1837-1924
  Fiat Lux (uit Douze Pièces Nouvelles)

  Alexandre Guilmant 1837-1911
  Prière et Berceuse, opus 27

  Louis Vierne 1870-1937
  Toccata (uit Pièces de Fantaisie, opus 53)

  Minne Veldman 1980*
  Aria en Koraal “Ik kniel aan Uwe kribbe neer”

   

  Biografie

  Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen negen solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove (een Bach-cd). Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen (ritmisch gezongen psalmen en gezangen) en Hasselt (niet-ritmisch gezongen psalmen).

  Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehobothkerk te Urk, nadat hij vanaf 1994 de erediensten begeleidde in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 16 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

  Minne Veldman organiseert elk jaar enkele “grote” orgelconcerten (met avondvullende programma’s en diverse extra’s). Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl staat voor deze speciale concerten alle informatie overzichtelijk op een rij: foto’s, video’s, orgels, bereikbaarheid, programma’s en de mogelijkheid om met korting te reserveren. Minne Veldman is initiatiefnemer en organisator van de jaarlijkse YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl) en het jaarlijkse Orgelfeest (www.orgelfeest. nl). Meer informatie over Minne Veldman en zijn werk kunt u vinden op zijn website: www.minneveldman.nl, met onder meer een uitgebreide collectie orgelvideo’s.