B. Stolk & A. Wouters- 5 aug

  Bastiaan Stolk - Veenendaal

  Arjan Wouters - Lisse

  Datum: Zaterdag 5 augustus 2017
  Aanvangstijd: 12:30 uur

  B. Stolk & A. Wouters- 5 aug

  0,00
  in winkelwagen

  Lunchconcert

  Bastiaan Stolk

  Feike Asma 1912-1982
  Fantasie over de Avondzang

  Alexandre Guilmant 1837-1911
  Marche Funèbre et Chant Séraphique
  uit: Pièces dans différents styles, opus 17

  Hendrik Andriessen 1892-1981
  Toccata

  Arjan Wouters

  Piet van Egmond 1912-1982
  Psalm 42

  Hendrik Andriessen 1892-1981
  Sonata da chiesa

  Lennart Morée 1988*
  Great is Thy Faithfulness

  Jonathan Scott 1978*
  Fantasie-Toccata

  Arjan Wouters 1995* / Bastiaan Stolk 1986*
  Improvisatie

   

  Biografie

  Bastiaan Stolk is op 30 juli 1986 in Rotterdam geboren. Zijn belangstelling voor het orgel bleek al vroeg. Als zevenjarig jongetje volgde hij in zijn toenmalige woonplaats Oud-Beijerland zijn eerste orgellessen. Op de Muziekschool ‘Hoekse Waard’ was de organist Henk G. van Putten zijn leermeester. Onder zijn leiding nam het enthousiasme voor het orgel toe. Gefascineerd door de klanken van de ‘koning onder de instrumenten’ droomde hij ervan ooit ook zelf de bespeler van een heus pijporgel te worden.

  Zijn dromen kwamen uit in Veenendaal, waarheen hij in 1997 verhuisde. Op 16-jarige leeftijd begeleidde Bastiaan in de Julianakerk te Veenendaal voor het eerst de samenzang tijdens een kerkdienst. Ondertussen zette hij zijn opleiding aan de Muziekschool ‘De Muzen’ in Veenendaal voort. Hier werd Arie Moll zijn leraar. In juni 2006 verliet hij met het hoogst haalbare diploma (D-niveau) de muziekschool en vervolgde hij zijn studie in de monumentale Jacobikerk te Utrecht onder leiding van Gerrit Chr. De Gier.

  Inmiddels is hij regelmatig als begeleider en solist te horen tijdens allerlei bijeenkomsten en concerten, zowel binnen als buiten Veenendaal. Vanaf het voorjaar van 2007 was Bastiaan voor een aantal jaren organist van de Sionskerk in Veenendaal en sinds begin 2011 is hij in deze gemeente vaste bespeler van het prachtige Vierdag-orgel in de Oude Kerk, in de volksmond de ‘Kerk op de Markt’. Vanaf 1 januari 2017 is hij tevens één van de vaste bespelers van het Bätz-orgel van de Oude Kerk te Zeist.

  Hij heeft een brede muzikale belangstelling die niet beperkt blijft tot kerkorgel. Ook de piano is voor hem een bron van inspiratie. Sinds 2013 begeleidt hij het Interkerkelijk Vrouwenkoor Euterpe uit Voorthuizen dat onder leiding staat van zijn voormalige orgelleraar Arie Moll. In het voorjaar van 2016 beleefde Bastiaan een hoogtepunt in zijn nog jonge muzikale carrière. Hij werd uitgeroepen tot ‘Beste (amateur)organist van Nederland’. De wedstrij om deze begeerde titel werd georganiseerd door de Evangelische Omroep.

  Arjan Wouters (1995) is een jonge muzikant uit Lisse, met een passie voor het (kerk)orgel. Vanaf 6-jarige leeftijd ontving hij orgellessen van Leen Schippers en Frank Segers.

  In 2015 werd Arjan toegelaten aan het conservatorium in Rotterdam (Docent Muziek) waar hij een jaar orgel studeerde bij Aart Bergwerff. In het tweede jaar werd de overstap gemaakt naar piano als hoofdinstrument. Arjan ontving eerder lessen van Jan-Willem van Delft. Zijn huidige docent is jazz- pianist Walter Bertram.

  In het dagelijks leven is Arjan naast zijn studie zeer actief in de muziekwereld. Zo dirigeert hij 3 koren, en wordt hij veelvuldig gevraagd als begeleider op zowel orgel als piano. Met enige regelmaat treedt hij ook solistisch op.