Marco den Toom & De Zandtovenaar

Datum: 2 april
Aanvangstijd: 19.30

Marco den Toom & De Zandtovenaar

10,00
in winkelwagen

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, aanvang 19:30 uur, verzorgen Marco den Toom en Gert van der Vijver het eerste orgelconcert van dit kalenderjaar, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Met Tweede Paasdag wordt het orgeljaar 2018 geopend in de Nieuwe Kerk met een bijzonder orgelconcert. Marco den Toom, voorzitter van de organiserende stichting en ambassadeur van het immense Van den Heuvel-orgel, zal improviseren over thema’s en bekende koralen. Bijzonder is vooral de samenwerking tijdens een aantal improvisaties met Gert van der Vijver. Van der Vijver is onder andere werkzaam als zandkunstenaar. Inmiddels mag hij grote bekendheid genieten na succesvolle optredens van diverse tv-series. Orgelimprovisaties ondersteunen de beelden van zandcreaties van thema’s als ’de schepping’ en ‘lijden, sterven en opstanding’. Andersom geldt ook dat. Het vereist een nauw samenspel van organist en zandkunstenaar om de boodschap van een thema over te brengen op het publiek. Muziek en beelden zullen tezamen ontroeren. Gelukkig bezit het Van den Heuvel-orgel een haast onuitputtelijk klankwereld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij alle opeenvolgende beelden van het zandschouwspel. Marco den Toom zal ook tweemaal solistisch improviseren aan het 35-jarige instrument in de Katwijkse Nieuwe Kerk.

 

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree, €10,- p.p., krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2018 bevat. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Parkeren is gratis op het kerkplein aan de Voorstraat.