Marco den Toom & Zandkunstenaar via live stream vanuit de Nieuwe Kerk

Datum: 4 april 2020
Aanvangstijd: 19.30

Marco den Toom & Zandkunstenaar via live stream vanuit de Nieuwe Kerk

10,00
in winkelwagen

Op zaterdag 4 april, aanvang 19:30, verzorgen Marco den Toom (orgel) en Gert van der Vijver (zandkunstenaar) het eerste concert van de Orgelserie 2020 Live via Youtube.

Net als zovelen ontkomt de organisator niet aan de culturele malaise die het coronavirus met zich meebrengt. De geplande concerten in het voorjaar zijn allemaal afgelast. Eén ontspringt dan toch de dans. Als uit de hoge hoed, tovert SONK toch nog een concert tevoorschijn: ‘Duo-improvisatieconcert met zand & muziek’. Uiteraard wel in een lege Nieuwe Kerk. Maar met beeld en geluid dat live te volgen is via internet.

Het comité is trots dat dit bijzondere concert toch door kan gaan en zo liefhebbers met elkaar kan verbinden en laten genieten van orgelklanken die het schouwspel van zandtekeningen ondersteunen. Enkele jaren geleden werd de combinatie van Den Toom en Van der Vijver meteen een succes in de Nieuwe Kerk, gezien het goed bezochte concert en de lovende reacties. Het is een concert voor een veel breder publiek dan alleen orgelminnend Nederland. De zandtekeningen vertellen verhalen die raken en ontroeren. De orgelmuziek op de achtergrond zet daar nog een extra streep onder.

Gert van der Vijver werd onder andere bekend door zijn publieke optredens via tv met o.a. de kinderserie ‘De Zandtovenaar’. Marco den Toom geniet al verscheidene jaren bekendheid als organist, dirigent, arrangeur en componist. Sinds 2017 begeleidt hij ook de zondagse kerkdiensten in de Nieuwe Kerk. Den Toom zal ook solerend optreden aan het kleurrijke Van den Heuvel-orgel. Hij opent met zijn eigen koraalprelude ‘O, mijn ziel, houd goede moed’. En tussen de duo-improvisaties van zand en muziek, horen we nog een bewerking over ‘You never walk alone’.

De kerkdeuren gaan dus virtueel open iets voor 19:30.

Het concert is volgen via deze link

De kosten blijven gelijk voor dit concert. Daarom verschijnt in het kanaal de mogelijkheid te helpen om de kosten te dekken van €10,- p.p. voor nu en wie weet nog eens.