Lunchconcert Lennart Morée & Wouter Harbers

Datum: Zaterdag 28 juli
Aanvangstijd: 12.30

Lunchconcert Lennart Morée & Wouter Harbers

0,00
in winkelwagen

Lennart Morée  1988*

Koraalprelude “ ‘k Wil U, o God, mijn dank betalen”  *

 

Johann Sebastian Bach 1685 – 1750

- Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ BWV 639   **

- Allein Gott in der Höh’ sei Ehr BWV 717    *

 

Gabriel Pierné 1863 – 1937

Prélude (uit Trois pièces pour Grande Orgue)       **

 

Camille Saint-Saëns 1835 – 1921

Le Cygne (uit Carnaval des Animeaux, arr. Guilmant)   **

 

Louis Vierne 1870 – 1937

Scherzo (uit Deuxième Symphonie) **

 

Louis James Alfred Lefébure-Wély 1817 – 1869

Marche       *

 

Remo Giazotto 1910 – 1998

Adagio in Sol minore (naar werk van T. Albinoni) ‘sulla base di una serie di frammenti’  *

 

Charles-Marie Widor 1844 – 1937

Toccata (uit Cinqième Symphonie opus 42 nr.1)         **

 

Maurice Ravel 1875 – 1937

Movement de menuet  *

 

Lennart Morée

Toccata     *

 

* wordt gespeeld door Lennart Morée
** wordt gespeeld door Wouter Harbers

 

Biografie

 

Lennart Morée

De in 1988 te Rotterdam geboren pianist Lennart Morée kreeg zijn eerste muzieklessen op zesjarige leeftijd. Zijn eerste pianolessen kreeg hij van André Keijzer. Daarna volgde hij onder andere improvisatielessen bij Jan Bonefaas. Later studeerde hij aan het conservatorium bij Mila Baslawskaja en Bernard Winsemius. Tevens volgde hij masterclasses bij Willem Tanke en Jean Bernard Pommier.

Lennart studeerde in 2012 cum laude af voor zijn masteropleiding piano aan het Rotterdams conservatorium bij Stéphane De May. Daarbij legt hij een bijzondere belangstelling aan de dag voor improviseren en componeren. Zo studeerde hij af met een onderzoek naar de stijl van de Franse componist Claude Debussy (1862-1918), met als resultaat een aantal composities in de stijl van Debussy. In het najaar van 2013 is zijn debuutalbum ‘Metamorphosis’ uitgekomen met composities en transcripties in verschillende stijlen, van Bach tot Debussy.

Wouter Harbers (1986) is een jonge, ambitieuze pianist met een brede achtergrond: vanaf zijn 10e trad hij op als organist, op negentienjarige leeftijd dirigeerde hij de Messiah van Händel en een Cantate van Bach en trad hij voor het eerst op als pianist. Op advies van zijn ouders stelde hij zijn muzikale ambities uit tot hij een Pabo-diploma in zijn bezit had. Hij was daarop enkele jaren actief als leerkracht en studeerde daarnaast deeltijd Koordirectie. In 2010 koos hij echter definitief voor de piano, en dankzij het winnen van het EMG-concours in de categorie piano (2011) is hij inmiddels fulltime musicus.

Piano
In 2005 debuteerde hij als pianist in een recital met de bariton Kees van Bochove, en samen namen ze in 2008 ‘Schwanengesang’ van Schubert op CD op. Er volgde een tournee door heel Nederland, om deze CD te presenteren aan een breed publiek. In 2010 trad hij voor het eerst op met een Symfonieorkest, en mocht hij voor ruim 1300 jongeren in het WTC te Den Haag spelen. In 2011 won hij het EMG-concours en was hij o.a. als solist te horen in het Beatrix-theater te Utrecht voor ruim 1400 jongeren. Het album ‘Winnaars’ (een CD met de twee winnaars van het EMG-concours) verscheen in 2012, en datzelfde jaar debuteerde hij op Radio 4. Ook mocht hij dat jaar voor ruim 1800 jongeren, diverse ministers en premier Mark Rutte pianospelen en was hij solist tijdens de Nationale Hervormingsdag. In 2013 debuteerde hij op TV: sindsdien verscheen hij vier keer op TV. Datzelfde jaar jureerde hij voor het eerst (tijdens het Nederlands Première Concours) en startte zijn eerste eigen concertserie in Zeist. In 2014 zette hij een project op rond de Nocturnes van Chopin: 15 pianisten werkten samen in het Chopinproject en zetten op zijn initiatief alle 21 Nocturnes op CD. Verder nam hij het initiatief tot een crowdfundingscampagne voor het project ‘Romance’. Binnen een maand werd daarmee een nieuw project mogelijk: het opnemen van een exclusief pianoalbum met professioneel orkest.

Wouter Harbers is daarnaast actief als pianist bij diverse Oratoriumkoren, als pianist tijdens bruiloften en uitvaarten, als organist in diverse kerken in de regio Zeist, als coach bij het Thomasensemble, als dirigent bij Euphonia Vlaardingen en Lobet den Herrn te Bodegraven, als vervangende dirigent bij Symfonieorkest Sjosjanim en als pianodocent van enkele gevorderde amateurs.