Bevrijdingsconcert Vincent de Vries

Datum: Zaterdag 5 mei
Aanvangstijd: 19.30

Bevrijdingsconcert Vincent de Vries

10,00
in winkelwagen

Jan Zwart 1877 – 1937

Hymne ‘Wilt heden nu treden voor God den Heere’

 

Johann Sebastian Bach 1685 – 1750

-Capriccio BWV 916 (arr. Sigfrid Karg-Elert)

-Aria BWV 1068 (Orkestsuite nr.3)

-Echo BWV 831 (uit Partita in b-moll)

 

Felix Mendelssohn-Bartholdy 1809 – 1847

-Andante mit Variationen

- March in D-dur (arr. W.T. Best)

 

Hermann Finzenhagen 1825 – 1914

Choralvorspiel ‘Jesu meine Freude’

 

Paul Christiaan van Westering 1911 – 1991

Variaties op een Bach-thema (1967)

 

Jan Zwart 1877 – 1937

- Bede ‘O Heer die daar des hemels tente spreidt’
- Fantasie alla Marcia over het Wilhelmus met de bede van Psalm 134:3

 

 

Biografie

Vincent de Vries, geboren in 1969 te Scheveningen, kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij tien jaar was deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianiste Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak Piano studeerde Vincent de Vries ook hoofdvak Orgel; drie jaar bij Wim van Beek en twee jaar bij Bert Matter.

Op 15- jarige leeftijd debuteerde Vincent de Vries als concertorganist. Na zijn examen Uitvoerend Musicus in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green State University (Ohio, USA) te studeren voor de titel Master of Music. Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het performance certificate. Na het behalen van de doctorstitel in 2004 aan de University of Texas in Austin werd Vincent de Vries Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas).

In september 2010 werd Vincent de Vries benoemd tot Professor of Piano and Collaborative Piano aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië. Op zijn 15e jaar maakte Vincent de Vries twee langspeelplaten in de Evangelisch Lutherse Kerk en de Grote of Sint Jacobskerk te Den Haag, gevolgd door acht cd’s: Oude Kerk Amsterdam (2), Domkerk Utrecht (2), Groote of Nieuwe Kerk Maassluis, Bovenkerk te Kampen, St. Martin Dudelange (L), St. Gudula Rhede (D) en St. Aposteln Keulen (D). Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent de Vries in 2003 door de Société Académique Arts, Sciences et Lettres te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

Sinds 1984 is Vincent de Vries een vast gezicht in de internationale orgelseries van de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee.